Otthoni hospice ápolás

Patients can now receive nursing care at home on a daily basis with high quality services.

a HOSPICE   súlyos betegségük végstádiumában levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével.

Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása  és emberi méltóságának haláláig való megőrzése, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek elviselésében.

Kinek segít az otthoni hospice ellátás?

Don't worry mom, you can always count on me

Olyan daganatos betegségben szenvedők vehetik igénybe az ellátást, akik aktív onkológiai kezelésben már nem részesülnek, és kórház helyett szeretnének otthonukban maradni. 

AZ OTTHONI HOSPICE ÁPOLÁS

egy komplex, nagyon emberi kapcsolat a beteg, a  család és szolgálat munkatársai között.  Nemcsak ápolást, biztonságot, bátorítást nyújtanak a betegnek és a családtagoknak, megtanítanak mindenre, amitől félünk, amiben nincs gyakorlatunk.

 Az otthoni hospice ellátás egészségügyi szakfeladatok összessége, amelybe nem tartozik bele a betegfelügyelet és a házi segítségnyújtás. A betegnél való tartózkodás időtartamát a beteg igényei és az ellátandó szakfeladatok határozzák meg.

A betegek ellátását  multidiszciplináris, speciálisan felkészült szakemberekből álló csapat végzi, palliativ jártasságú szakorvos, hospice szakápoló, pszichológus/mentálhigiénés, szociális munkás, dietetikus és  gyógytornász.

Munkatársaink a családorvossal szorosan együttműködve a betegek otthonában  segítenek azért, hogy a család az utolsó percekig együtt lehessen.

Hogyan vehető igénybe az ellátás? Ki rendelhet el otthoni hospice ellátást és mennyi időre?

Otthoni hospice ellátást csak a háziorvos rendelhet el saját kezdeményezésére vagy a következő kezelőorvosok javaslatára:

járóbeteg- vagy fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmény klinikai onkológusa
vagy a daganatos megbetegedés elhelyezkedése szerinti illetékes szakorvos
vagy az otthoni hospice ellátást végző szolgáltató olyan szakorvosa, aki csak a tünetek enyhítésére szolgáló irányuló gyógymódot alkalmazza (palliatív szakorvos).
complex-care-1024x683

Valamennyi fenti esetben legfeljebb 50 napra, de ismételt orvosi vizsgálat alapján –– mindösszesen további két alkalommal ismételten elrendelhető. 

Otthoni hospice ellátás igénybevételével egyidejűleg otthoni szakápolás nem rendelhető.

Mennyibe kerül ez a családnak?

A hospice ellátás mindenki számára térítésmentes az Egészségbiztosító támogatásával

Az ellátás a beteg állapot felmérésével , a szükségletek ,ápolási problémák ,erőforrások feltérképezésével indul. Jól beállított tüneti terápiával folytatódik, vagyis oda figyelve: a fájdalom, a hányás, hányinger, gyengeség, étvágytalanság és az egyéb tünetek megszüntetésére. A tüneti kezelés beállítását mindig rugalmasan, egyénre szabottan végezzük, a kezelésekkel igyekszünk a betegekre a legkevesebb terhet róni.

A következő tevékenységet végzik munkatársaink:

orvos: fájdalomcsillapítás, és egyéb tünetek csökkentése
ápoló: alap- és szakápolási tevékenységek, infúzió, sebellátása beteg szeretetteljes gondozása, család felkészitése a ápolási feladatokra
dietetikus: tápláltsági állapot felmérése, diétás tanácsadás szociális munkás a szociális körülmények, problémák felmérése, tanácsadás
pszichológus: a beteg és a család lelki támogatása
gyógytornász: mozgatás, passzív és aktív torna, nyiroködéma kezelés
man-nursing-home

Szükség esetén önkéntes, lelkész segítsége is igénybe vehető.

A szolgálat központi irodájában is lelkes, tehetséges munkatársak segítik, hogy tevékenységünk folyamatos legyen.

Lépjen kapcsolatba velünk!